Droogte Oost-Nederland blijft toenemen

De droogte in het oosten van het land blijft toe nemen. In grootte delen van het land zijn de afgelopen dagen flinke buien gevallen. In het oosten van het land is dat niet het geval.Droogte Oost-Nederland blijft toe nemen

Het oosten van Nederland is al lange tijd er droog. Dit probleem wordt met een hittegolf in het vooruit zicht alleen maar groter.

Neerslag te kort neemt toe 

Er is een groot Neerslag te kort. Het te kort is het ergst in het oosten van het land. Vooral de Achterhoek en Twente zijn erg droog.

Er zijn hierdoor al groten problemen. Deze problemen lijken de komende dagen alleen maar toe te nemen.

Grondwaterstanden zijn laag 

De grondwaterstanden zijn erg laag en worden alleen maar lager. De standen van het grondwater waren al lager dan normaal. Dat komt door de extreme droogte van vorig jaar.

Er zijn inmiddels al gebieden waar schuren in huizen komen. Dat komt omdat de grondwaterstanden te laag zijn, hierdoor verzaken huizen en komen er schuren in de muren.

Boeren hebben last van droogte 

De lagen grondwaterstanden zijn ook voor boeren een groot probleem. De gewassen kunnen er namelijk niet meer zelf bij. Veel boeren beregenen daarom hun gewassen.

Helaas hebben niet alle boeren die luxe, daarom zal de droogte weer zijn invloed hebben op de oogst.

Ook mogen boeren op veel plaatsen en oppervlaktewater niet meer gebruiken. Er mag gelukkig nog wel met grondwater bergend worden.

Tuin

Ook voor mensen met een mooie grootte tuin hakt de droogte er flink in. Een kleine tuin is nog wel van water te voorzien, maar als je een grootte tuin hebt is dat vaak erg lastig.

Maak je gebruik van kraanwater wees daar dan zuinig op. Het beste kan je de tuin van water voorzien, door gebruik te maken van grondwater of je regenton.

Wil je tips voor je tuin lees dan: Hoe overleeft mijn tuin de droogte

Hopen op regen

De maatregelen die men kan nemen worden genomen. Maar er zal pas een einde aan de droogte komen als er veel neerslag valt. Op dit moment is er in veel plaatsen in het oosten van het land een neerslag tekort van meer dan 200 millimeter.

Het tekort zal met de komende hittegolf alleen maar veder toenemen. Daarom is het hopen dat we snel weer regen krijgen.