Slapen tijdens een hittegolf

Wil je weten hoe je goed kan slapen tijdens een hittegolf? In deze blog lees hoe je tijdens de warmte zo goed mogelijk kan slapen.

Tijdens een warme zomernacht niet kunnen slapen, veel mensen hebben hier last van. Vooral als je boven slaapt kan de temperatuur hoog oplopen. Met die hoge temperatuur is slapen haast onmogelijk.

Waarom kan je niet slapen tijdens een hittegolf

Tijdens een hittegolf slapen veel mensen slecht. Dat is niet zo gek, omdat voor veel mensen de ideale tempratuur om bij te slapenHoe kan ik goed slapen tijdens een hittegolf circa 18 graden is.

Als je gaat slapen dan koelt je lichaam af. Als het warm is in je slaapkamer dan lukt dat haast niet. Dat is de reden waarom je slecht slaapt.

 

Hoe kan je slapen tijdens een hittegolf

Met een aantal maatregelen kan je toch lekker slapen tijdens een hittegolf. Sommige daarvan zijn zelfs gratis.

Neem een warme douche  

Dat klinkt gek, maar je kan veel beter een warme douche nemen dan een koude. Als je een warme douche neemt warmt je lichaam op. Als je daarna in bed stapt kan je lichaam toch af koelen.

 

Hoe je slaapkamer zo koel mogelijk

Tijdens een hittegolf kan je de slaapkamer het beste zo koel mogelijk houden. Sluit daarom overdag alle ramen en deuren. Sluit ook je gordijnen en zonnewering/rolluiken (als je die hebt).

Open juist alles als het buiten afkoelt. Het beste kan je alles tegen elkaar open zetten, zodat er een tocht ontstaat.

Vermijd apparatuur dat warmte uitstraalt. Alle beetjes helpen.

Lees ook: Hoe hou ik mijn huis koel tijdens een hittegolf

 

Slaap tijdelijk in een koele kamer

Als je normaal gesproken op de zolder slaapt. Slaap dan tijdelijk een aantal dagen in bijvoorbeeld de woonkamer.

 

Ventilator

Een goedkopen oplossing, die toch voor een goed resultaat zorgt. Als je wil dat de ventilator een koele lucht blaast, zet er dan een bevroren waterfles voor.

Bekijk goede ventilatoren

 

Airco

Als niks meer helpt is een airco een uitkomst. Een airco is namelijk de enige manier om je slaapkamer echt te koelen. Het vraagt wel een investering, maar dan heb je ook wat.

Je kan als je een airco wil uit twee verschillende soorten kiezen, een vaste of een mobiele airco.  Wil je hier meer over weten? Lees dan: Hoe kies ik de juiste airco.

Zelf heb ik ook een airco, omdat ik nachten wakker lag als het warm was. Sinds ik een airco heb slaap ik perfect. Ik vind een airco het geld dan ook meer dan waard.

Bekijk goede voordelige Airco’s