Hoe voed ik mijn Labradoodle goed op?

In deze blog lees je hoe je jouw (toekomstige) Labradoodle moet opvoeden. Ook krijg je een tip voor een goed boek waar alles heel uitgebreid in staat uitgelegd.

Een Labradoodle is een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Hierdoor is het een echte gezinshond. Alleen soms komt het temperament van de Poedel om hoog. Die karaktereigenschappen van de Labradoodle kunnen soms lastig zijn. Je moet daarom consequent zijn in de opvoeding.

 

Jij ben altijd de baas over de LabradoodleLabradoodle

Als je je hond wil opvoeden moet je duidelijk laten zien dat jij de baas bent. Doe je dat niet dan neemt hij een loopje met je.

 

Hoe breng je dat in de praktijk?

Je doet dat eigenlijk met de simpelste dingen al zoals met eten, wandelen, spelen geven. Jij bepaalt wanneer je Labradoodle eten krijgt en niet andersom. Ook tijdens het wandelen en spelen bepaal je wat er gebeurt.

Omdat honden een rangorde hebben. Kan je hoe leuk het ook is je hond beter niet op de bank laten of op bed. Je Labradoodle kan jou dan gelijk gaan zien.

 

Hoe zorg je dat je Labradoodle met je kinderen goed gaat?

Een Labradoodle gaat goed met kinderen. Toch kan je jonge kinderen beter niet alleen met de hond laten. Dat komt omdat kinderen soms iets kunnen doen wat de hond niet fijn vindt.

Geef je Labradoodle ook altijd de tijd om rustig te wennen aan je kinderen. Dat geld vooral als de hond er al is en je later kinderen krijgt.


Beweging

Een Labradoodle heeft voldoende beweging nodig. Heeft je hond te veel energie dan kan dat ook voor problemen gaan zorgen.

Maak daarom iedere dag minimaal een grootte wandeling. Speel ook regelmatig met je hond. Denk hierbij aan het weg gooien van een bal.

 

Aanrader

Tenslotte wil je het boek Labradoodle geheimen aanraden. In dit boek lees alles over de opvoeding en het gedrag van je Labradoodle.

Door dit boek aanschaffen hoef je geen dure cursussen te volgen of een gedragstherapeut te laten komen.

Door op de onderstaande link te klikken kan je het boek bekijken.

Verander Je Labradoodle Bijna Direct In Een Liever En Gehoorzamer Dier

 

lees ook: Past een Labradoodle bij je