Hoe word je fit tijdens de coronacrisis

In deze blog lees je hoe je fit word/blijft tijdens de coronacrisis. De sportscholen zijn al een paar weken dicht. Veel mensen hebben toch behoefte aan beweging. Daarom lees je hier hoe je thuis kan sporten zonder materialen. Deze zijn inmiddels toch op veel plekken uitverkocht.

Wat kan je thuis doen om fit te worden zonder materiaal

Er zijn thuis genoeg dingen die je kunt doen zonder materialen. Je zal vooral gebruik moeten maken van je eigen lichaamsgewicht. Normaal gesproken maken de meeste mensen gebruik van de toestellen in de sportschool. Gelukkig is het trainen met je eigen lichaamsgewicht voor veel mensen meer dan voldoende.

Er zijn heel veel oefeningen die je kan doen. Ik ga de effectiefste hieronder benoemen

De push up: De push up is een hele effectieve oefening. Je gebruikt veel spieren tijdens de push upp. De belangrijkste spieren die je gebruikt zijn je borst, triceps en voorkant schouders. In iets mindere mate gebruik je ook je buikspieren, onderrug, beenspieren en al je armspieren.

De pull up: Heb je thuis een stang, een balk of iets anders waar je aan kan hangen? Dan kan je jezelf hieraan optrekken. Dit is een effectieve maar zeker ook zware oefening. Bij alle variaties op de pull-up worden het schouder- en elleboog gewricht gebruikt. De spieren die gebruikt worden tijdens de pull-up zijn de lats, schouders, biceps, bracchialis en bracchiradialis.

Sit ups: Voor de buikspieren kan je sit ups doen. Je kan dat het beste op een matje, kleed doen. Je buikspieren trainen is erg belangrijk. Als je namelijk sterke buikspieren voorkomen namelijk ook rugklachten.  Zeker nu je waarschijnlijk veel zit liggen rugklachten op de loer.

push uppull upsit up

Vind je het moeilijk om motivatie te vinden?  

Veel mensen hebben moeite om motivatie te vinden. Dat is ook niet zo gek. Als je fit en slank wilt worden/ blijven dan raad ik je de onlinecursus De VetKiller Workout Serie. Dit is een online workout. Gemaakt door een personal trainer. In de cursus vind je verschillende video’s en meer die jou helpen. (tip: op de website van deze online training kan je onder aan hun site de prijzen vinden)

Bekijk De VetKiller Workout Serie