Inbrekers buiten het huis houden tijdens je vakantie

Als je op vakantie bent, dan hoop je dat er niet wordt ingebroken in je huis. Jammer genoeg is de zomervakantie de ideale periode voor inbrekers. In de zomervakantie is er namelijk minder toezicht, omdat veel mensen op vakantie zijn. Daar maken inbrekers dankbaar gebruik van.

Gelukkig zijn er manieren om de kans op een inbraak te verkleinen. In deze blog neem ik die graag met je door.

De manieren om inbrekers buiten de deur te houden.

Verlichting

Inbrekers houden niet van licht. Zorg ervoor als je weg bent, dat er zodra het donker wordt de verlichting aan gaat. Zo lijkt het toch of je thuis bent.

Dat kan je doen met tijdsschakelaren. Het nadeel van tijdschakelaren is dat het licht iedere dag op dezelfde tijden aan en uit gaat. Een beter, maar wel duurder alternatief zijn slimme lampen. Met de bijbehorende app kan je gemakkelijk lichtschema’s maken per dag.

Een bekend en goedwerkend systeem zijn de lampen van Philips Hue. Lees ook mijn ervaring van Philips Hue.

Tv-simulatie lamp

De meeste mensen hebben de tv ‘s avonds aan staan. Van de televisie komt best veel licht. Met een tv-simulatie lamp kan je het licht simuleren dat je tv afgeeft. Het is een goedkopen methode, maar met een zeer goed resultaat.

Buren

Werk samen met je buren als jullie niet te gelijkentijd met vakantie zijn. Als je met vakantie gaat informeer dan de buren. De buren kunnen dan een oogje in het zijl houden.

Professionelen manieren om inbrekers buiten het huis te houden

Je hebt ook professionelen manieren. Het voordeel is dat ze zeer goed werken en het nadeel is, er hangt een prijskaartje aan.

 Bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s schrikken inbrekers flink af. Inbrekers willen namelijk niet in beeld komen.

Tegenwoordig heb je hele mooie camera’s. Deze camera’s werken via de wifi en uploaden de beelden automatisch naar de Cloud. Hierdoor heb je de beelden gegarandeerd. Ook is het mogelijk om een melding op je telefoon te ontvangen als er bewegen is.  Je kan dan meteen actie ondernemen als er wordt ingebroken.

Beveiligingssystemen

Je hebt ook professionelen beveiligingssystemen, maar deze systemen zijn niet goedkoop. Je weet wel zeker dat een inbreker geen kans maakt.

Ik wens je alvast een fijne vakantie.