Past een Border Collie bij je

In deze blog lees je of een Border Collie bij je past. Je leest waar het ras om bekend staat, wat voor karakter een Border collie heeft en nog veel meer.

 

Kenmerken Border Collie 

Een Border Collie is een hond die makkelijk te trainen is. Ze worden niet voor niks gebruikt als schapenherder. Het zijn slimme honden en ze willen graag voor hun baas werken. Ook heeft deze hond enorm veel energie. Hij is erg snel en wendbaar.Past een Border Collie bij je

 

Afmeting & gewicht:

De reuen worden ongeveer 53 cm groot en 15kg zwaar. De teefjes zijn meestal iets kleiner en iets lichter. Een Border Collie is een sportieve hond, daarom hebben ze een atletische lichaamsbouw.

 

Vacht

Een Border Collie heeft een korte tot matig lange vacht. De vacht is meestal zwart wit, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. De mogelijkheden zijn meestal bruin wit, blauwgrijs, of driekleurig.

 

Verzorging van de vacht  

Een Border Collie heeft een dubbelen vacht. Dat betekent dat hij een onder en een boven vacht heeft. Door de onderpacht is de kans op klitten groter. Daarom moet je deze hond 1 keer per week goed borstelen.

In de rui kan je de Border Collie vaker borstelen als dat nodig is. Het is belangrijk dat je een Border Collie niet te vaak borstelt, je kan daarmee de onder vacht schade aanbrengen. Ook zal de hond sneller gaan verharen.

 

Karakter Border Collie

Border collies zijn van nature schapen drijvers. Het zijn honden die erg goed te trainen zijn. Dat komt omdat ze goed naar een baas luisteren.

Ze zijn erg intelligent en ze willen erg graag werken voor hun baas. De Border Collie is wel een hond die veel energie heeft, daarom past een Border collie het beste bij een actieve baas. Je moet echt minimaal 1 het liefst vaker een flinke wandeling maken.

Met een Border Collie moet je wel oppassen met kleine kinderen. Ze hebben namelijk de neiging om kleine kinderen op te drijven. Laat de Border Collie daarom niet alleen met jonge kinderen.

 

Opvoeding

Een Border Collie is een hond die goed luistert. Dat betekent helaas niet dat deze hond makkelijk op te voeden is. Omdat een Border Collie van nature een drijver is. Wil hij niet alleen schapen opdrijven. De kans is vrij groot dat hij ook andere dingen wil op drijven, zoals kinderen, auto’s, andere honden en andere dieren.

Daarom moet je tijdens de opvoeding heel consequent zijn. Een Border Collie reageert gelukkig wel erg goed op je stem. Door je stem te gebruiken krijg je veel voor elkaar bij de Border Collie. Gebruik vooral geen harde hand.


Beweging Border Collie

Een Border Collie veel beweging nodig. Ze moeten elke dag minimaal 20km kunnen rennen. De baas van een Border Collie moet dus zelf actief zijn.

Maak een paar keer per dag een grootte wandeling, zorg dat de Border Collie tijdens deze wandeling los kaan lopen.

Omdat een Border Collie zoveel beweging nodig heeft is het geen hond voor in een flat in stad. Als je een Border Collie overweegt zorg er dan voor dat je een tuin hebt en de gelegenheid hebt om een grootte wandeling te maken.

 

Past een Border Collie bij je

Ik ben actief.

Ik wil een schapen drijver.

Ik heb genoeg tijd voor de opvoeding.

Ik woon op een plek waar je lange wandelingen kan maken.

Herken je jezelf in de bovenste tekst, dan is een Border Collie geschikt voor jou.

 

Aanrader

Overweeg je, heb je of krijg je binnenkort een Border Collie. Dan raad ik je het volgende boek aan. Het boek Border Collie geheimen staat vol met nuttige informatie over de opvoeding en gedrag enz.

Je wilt natuurlijk niks verkeerd doen met je nieuwe hond. Je kan je hond tenslotte maar één keer opvoeden.

Bekijk het boek

 

 

Past een Border Collie niet bij, bekijk dan één van de andere hondenrassen.

Zoals:

Past een Labradoodle bij je

Past een Duitse Herder bij mij

Past een Golden Retriever bij mij