Past een Duitse Herder bij je

Wil je weten of een Duitse Herder bij je past? In deze blog lees je meer informatie over de Duitse Herder.

Kenmerken van de Duitse Herder

Een Duitse herder behoord, zoals de naam al zegt tot de herders. Ze gaan dus minder snel achter wild aan en ze blijven in de buurt van hun baas. Past een Duitse herder bij je

Duitse Herders worden volgens de ras standaard tussen de 55-65cm groot. In de praktijk kunnen Duitse herders (vooral reuen) rond 70cm groot worden.

Een reu weegt gemiddeld 30 tot 40kg. Een teef weegt gemiddeld 22 tot 32kg.

De Duitse Herder heeft een prachtig uiterlijk. Ook is het een zeer lieve hond.

Karakter Duitse Herder

Een Duitse Herder heeft een lief en zachtaardig karakter. Het is een zeer geschikte familie hond.

Een Duitse Herder is erg waaks. Hij beschermd ten alle tijden zijn gezin en hun eigendommen.

Een herdershond wil zijn roedel bij elkaar houden. Heb je kleine kinderen die tijdens een wandeling weg rennen, dan zal de Duitse Herder hen terug halen.

Duitse Herders zijn erg leergierig en erg intelligent. Je kan ze heel veel leren. Ze worden niet voor niets ook bij de politie gebruikt.
Een Duitse Herder vraagt wel een consequente opvoeding, maar je dient dit wel met de zachte hand te doen. 

Geschiedenis Duitse Herder

Er gaan verschillende verhalen over de geschiedenis van de Duitse Herder. Het verhaal gaat dat er in de 19eeeuw verschillende Herdershonden waren in Duitsland.

Met de verschillende Herdershondenhebben ze uiteindelijk de Duitse Herder gefokt. Ze hebben dat gedaan omdat ze in Duitsland opzoek waren naar de perfecte Herdershond.

In de eerste instantie werden Duitse Herders gebruikt om schapen bij elkaar te houden. Omdat de Duitse Herder zo goed luisterde zijn ze hem later ook gaan gebruiken in het leger en bij de politie.

Tegenwoordig is een Duitse Herder vooral een gezinshond, maar het wordt nog steeds gebruikt door hulpdiensten. (Tegenwoordig zijn dit wel steeds vaker Mechelse Herders.)

 

De vacht

Een Duitse Herder kan verschillende vacht soorten hebben. Je hebt kortharige (stokhaar) Duitse Herders en langharige. De langharige vacht vraagt meer verzorging dan de kortharige vacht.

De vacht van de Duitse Herder komt voor in verschillende kleuren: Zwart, roodbruin tot grijs/grauw.

Verzorging vacht Duitse Herder

De vacht van een Duitse Herder is makkelijk te verzorgen.

Een kortharige Duitse Herder hoef je maar één keer per maand te kammen. Als je de vacht te vaak borstelt, dan stimuleer je haaruitval.

Een langharige Duitse Herder moet je vaker borstelen. Dat komt omdat een langharige Duitse Herder ook een onder vacht heeft. Vaak is eens in de 2 weken voldoende.

Je kan een langharige Duitse Herder het beste met een speciale borstel borstelen. Deze borstels zorgen ervoor dat het loszittende onderhaar weg gekamd wordt.

Opvoeding

Een Duitse Herder is in principe een makkelijk opvoedbare hond, maar hij kan af en toe wel behoorlijk eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk dat je consequent bent.

Een Duitse Herder reageert erg op je stem. Doet hij is verkeerd, waarschuw de hond dan met je stem. Gebruik nooit fysiek geweld.

Een Duitse Herder vindt het leuk om iets te leren, maak hier dus vooral gebruik van. Je moet wel genoeg geduld hebben.

Beweging

Een Duitse Herder heeft vrij veel beweging nodig. Daag je Herder daarom mentaal en fysiek uit.

Als je het leuk vindt, dan kan je met je Duitse Herder naar verschillende trainingen. Denk hierbij aan speurwerk of een behendigheidstraining.

Veder vraagt een Duitse Herder net zo veel als andere honden. Maak daarom iedere dag meerdere wandelingen, waarvan minimaal 1 lange wandeling.

Ziektes die bij de Duitse Herder voor komen

Omdat een Duitse Herder een jammer genoeg doorgefokte rashond is er een groter kans op ziektes.

Check deze website voor de meest voorkomende ziektes.

Let daarom goed op tijdens de aanschaf van een Duitse Herder pup. Vraag aan de fokker of ze het DNA van de ouders hebben getest op erfelijke ziektes.

Past een Duitse Herder bij je

Ik wil een Herdershond.

Ik wil een waakse hond.

Ik ben actief.

Ik wil een gezinshond.

Ik wil een hond met een lief karakter.

Herken je jezelf hierin, dan past een Duitse Herder bij je.

Past een Duitse Herder niet bij je?

Lees dan:

Past een Beagle bij je 

Past een Golden Retriever bij je