Past een Golden Retriever bij je

Wil je weten of een Golden Retriever bij je past? Je kan in deze blog meer informatie over de Golden Retriever lezen.

 

Kenmerken golden Retriever

Een golden Retriever is een middel grootte rashond. Dit ras is erg populair, vooral bij gezinnen. Past een Golden Retriever bij mij

Een golden Retriever heeft een gemiddeld een schofthoogte tussen de 50 en de 60cm. Hij weegt tussen 25 en de 35kg.

De afmeting en het gewicht zijn afhankelijk van het geslacht. Een reu zal groter worden dan een teef.

 

Vacht Golden Retriever

Een Golden Retriever heeft een langere zachte vacht. De onder vacht is waterafstotend. De vacht komt in verschillende kleuren voor: van roomwit tot donkerbeige.

Onderhoud vacht

De vacht heeft weinig onderhoud nodig. Het is alleen nodig je Golden Retriever regelmatig te borstelen. Dat doe je om klitten te voorkomen. Raakt je hond toch in de knoopt Probeer het er dan eerst uit te kammen, lukt dat niet knip de klit er dan voorzichtig uit.

Veder hoef je alleen het haar rond bijvoorbeeld te poten en oren af en toe te knippen.

 

Karakter

Een golden Retriever is een zeer zachtaardige hond. Hij is erg lief en gaat erg goed met kinderen. Dat maakt een Golden Retriever een echte gezinshond. Zijn vriendelijkheid maakt hem minder geschikt als waakhond, omdat hij iedereen als zijn vriend ziet.Golden-retriever-met-kind

Een Golden Retriever is een gehoorzame hond, daarom worden ze ook vaak ingezet als hulphond. Hij houdt erg van zijn baasje/gezin. Hij vindt het erg leuk om dingen met zijn eigenaren te doen.

 

Geschiedenis van de Golden Retriever

De golden Retriever is van oorsprong een Engels jachthond. Deze jachthond werd gebruikt om geschoten vogels op te halen. Het is dus een apporteer hond.

Voor dit werk kan je natuurlijk meerdere jachthonden gebruiken. Maar omdat de prooi op een grotere afstand geschoten werd. Heb je een hond nodig die van zwemmen, apporteren en rennen houdt. Ook moet deze hond een dichte onder vacht hebben.

Uit deze wensen is de Golden Retriever ontstaan. Tegenwoordig behoord de hond in Nederland tot één van de populairste hondenrassen.

 

Opvoeding van een Golden Retriever

Een Golden Retriever is een hond die zich makkelijk laat opvoeden. Hij is erg lief en je kan hem makkelijk iets leren. Je dient net als bij elke hond wel consequent te zijn, want een Golden Retriever zal je anders misleiden door schattig te kijken.

Een Golden Retriever is een zachtaardige hond. In de opvoeding moet je daar rekening mee houden. Zeg de commando’s met een lieve stem. Straf fout gedrag niet, maar beloon juist goed gedrag.

 

Beweging

Een Golden Retriever is een jachthond. Dat betekent dat deze hond net als anders jachthonden van veel beweging houdt.

Maak minimaal 1 keer per dag een grootte wandeling. Speel ook regelmatig met je Golden Retriever. Laat hem bijvoorbeeld apporteren. Ook kan je met hem naar jachttraining gaan.

 

Past een Golden Retriever bij je

  • Ik heb voldoende tijd.
  • Ik hou van bewegen.
  • Ik hou er rekening mee dat een Golden Retriever een jachthond is.
  • Ik wil een makkelijk opvoedbare hond.
  • Ik wil een hond die goed met kinderen op kan schieten.

Herken je jezelf hier in, dan past een Golden Retriever bij je

Aanrader als je een Golden Retriever wil of overweegt

Wil je een Golden Retriever, heb je een Golden Retriever of twijfel je nog. Lees dan het (e) boek Golden Retriever geheimen. Je wilt natuurlijk niks fout doen bij jouw (toekomstige) trouwe vriend.

 

Dit boek gaat o.a. over het opvoeden en het gedrag van je Golden Retriever. Het boek is geschreven door een ervaringsdeskundige. Wat ik zelf een groot voordeel vind: je krijgt van de schrijver 60 dagen niet goed geld terug garantie.

 

Ontdek Nu De Geheimen Over De Golden Retriever Die De Meeste Mensen Nooit Te Weten Zullen Komen!

 

Past een Golden retriever niet bij je?

lees dan:

Past een Labradoodle bij je 

Past een Beagle bij je