Waarom een VPN verbinding gebruiken

VPN een begrip wat je steeds meer tegen komt. Maar wat is een VPN-verbinding? Hoe werkt een VPN-verbinding? Wanneer is het verstandig of handig om van een VPN-netwerk gebruik te maken?VPN verbinding

Veel mensen zitten met deze vragen, daarom heb ik hier een blog over geschreven. In deze blog lees je de antworden op deze vragen. Heb je nog meer vragen over VPN, laat dan een reactie achter onderaan deze blog.

Wat is een VPN-verbinding

VPN staat voor virtual private network. Dit houdt in dat er via een VPN-server een versleutelde verbinding tot stand gebracht wordt.

Met deze verbinding kan je een stuk veiliger surfen op het internet. Dat is vooral fijn als je met een openbaar netwerk verbonden bent.

Je bent dus veilig en anoniem. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een online betaling doet.

Hoe werkt een VPN-verbinding

Je logt in met een VPN app. In deze app kan je verschillende servers kiezen. Je kiest de gewenste server, dat kan een Nederlandse zijn of een buitenlandse server. Je drukt op verbinden en vervolgens zal er automatisch een veilige verbinding gestart worden.Hoe werkt een VPN verbinding

Je computer, telefoon of tablet heeft een beveiligende verbinding met de server. Hierdoor ben je anoniem en veilig. Dat hangt wel van het land af waar de server in staat. Een Zwitserse server is bijvoorbeeld veiliger dan een Amerikaanse. Dat komt omdat er in Amerika inlichtingendiensten mee kijken.

Wanneer is het verstandig om een VPN-verbinding te gebruiken

Het is in verschillende situaties verstandig om een VPN-verbinding te gebruiken. Maar je moet hem zeker gebruiken als je gevoelige gegevens, zoals je bankgegevens op een openbaar netwerk verwerkt. Wil je dus geld overmaken in bijvoorbeeld een hotel of restaurant maak dan gebruik van een VPN-verbinding.

Via een openbaar netwerk is het heel makkelijk om gehackt te worden. Dat is in verschillende Techprogramma’s al aangetoond. Veel mensen onderschatten dit.

Ook als bedrijf is het slim om VPN te gebruiken. Zeker als je via de Cloud werkt. Anders lekt er voor je het weet gevoelige informatie. Dat wil je niet en het mag van de nieuwe AVG wet ook niet.

Wanneer is het handig om een VPN-verbinding te gebruiken

Het is tijdens bijvoorbeeld een vakantie handig om een VPN-verbinding te gebruiken. Wil je een programma terugkijken dan kan dat niet altijd, omdat niet alle programma’s beken mogen worden in het buitenland.

Een VPN-verbinding biedt hier een uitkomst. Je verbindt met een Nederlandse server en je kan je favoriete programma gewoon streamen.

Ga je naar een land zoals China dan zou ik zeker een VPN-app downloaden, omdat je daar censuur hebt. Via een VPN-verbinding kan je toch alles met het internet wat je in Nederland ook kan, zoals je Facebook of Instagram checken.

Andersom kan je het ook gebruiken. Wil je een serie op Netflix kijken die hier nog niet uit is. Dan kan je hem via een Amerikaanse VPN-server toch alvast kijken.

De voor en nadelen van VPN

VPN ken veel voordelen maar ook een aantal nadelen.

Voordelen VPN

  • Je ben veilig op het internet.
  • Je bent veilig op een openbaar netwerk.
  • Je bent anoniem.
  • Je kan een IP-adres van een ander land krijgen.
  • Je privacy is beschermd.

Nadelen VPN

  • Voor een goede VPN moet je betalen.
  • De internetsnelheid wordt iets lager.

Er zijn dus meer voordelen dan nadelen.

VPN-providers

Je hebt tegenwoordig veel VPN-providers. Daar zijn er een aantal gratis van, maar de meeste zijn betaald. De gratis varianten lijken leuk, maar vaak heb je maar een beperkt aantal MB’s en de snelheid is zeer traag. Daarom kan je beter voor een betaalde variant gaan. Dit kost je maar een paar euro per maand.

Er zijn jammer genoeg ook veel aanbieders die niet te vertrouwen zijn. Ik raad je dan ook aan om voor een betrouwbare VPN-aanbieder te kiezen.

Een goede en betrouwbare VPN-aanbieder is NordVPN. Bij NordVPN kan je al voor een paar euro per maand een zeer betrouwbare VPN-verbinding krijgen.

Wil je meer informatie over NordVPN of wil je weten wat het precies kost, klik dan op de volgende link. Ik wil meer informatie over NordVPN.

 

Heb je nog vragen, laat ze dan een reactie achter. Ik zal dan mijn best doen je vraag te beantwoorden.