Waarom je huisdier verzekeren?

Veel mensen vragen zich af, of ze een zorgverzekering moeten afsluiten voor hun huisdier. In deze blog kan je lezen waarom je huisdieren verzekerenjouw (toekomstige) huisdier beter wel kan verzekeren tegen ziektes en ongevallen.

 

Onze hond was niet verzekerd

Ik schrijf deze blog, omdat wij onze vorige hond niet verzekerd hadden. Onze hond is helaas heel veel ziek geweest en hij is ook niet oud geworden. Wij hebben er alles aan gedaan om hem beter te krijgen.

Al zijn medicijnen, behandelingen en operaties hebben ons veel geld gekost. Als wij dit van tevoren geweten hadden, dan hadden wij onze hond natuurlijk verzekerd.

Onze hond was niet verzekerd, omdat je er gewoon niet vanuit gaat dat je hond zoveel medische problemen krijgt.

De meesten mensen denken net als wij toen, verzekeren is duurder dan als je het zelf betaald. Dat is vaak ook zo, maar je weet nooit wat je huisdier krijgt.

Als wij ooit een nieuwe hond krijgen, dan zullen wij hem zeker verzekeren.

 

Voor en nadelen van een huisdier verzekeren

Zoals je uit de bovenstaande tekst al een kan opmaken zitten er voor en nadelen aan een verzekering.


Voordelen

Het kan je heel veel geld schelen.

Je kan meer doen om je huisdier te reden.

Je komt niet in financiële problemen

 

Nadelen

Als je huisdier (bijna) niks krijgt ben je meer geld kwijt.

Net als bij onze eigen verzekering wordt niet alles gedekt.

Het is wat uitzoek werk, om het juiste pakket te kiezen.

 

Wanneer je huisdier niet verzekeren en wanneer wel

De reden om je huisdier wel of niet te verzekeren is vooral een financieel kwestie. Het is dus belangrijk om te bepalen of je genoeg geld hebt om eventuele dierenarts kosten zelf te betalen. (Voor de meesten mensen met een modaal in komen is dat bijna niet te doen)

Denk hier dus goed over na, als je twijfelt tussen wel en niet verzekeren.

 

Conclusie

Iedereen moet zelf weten of hij/zij zijn of haar huisdier wil verzekeren. Maar als je financiële zekerheid wil met je hond of kat, dan zou ik hem/haar altijd verzekeren.  Je bent er dan zeker van dat je jouw dier altijd zo goed mogelijk kan helpen zonder een financiële drempel.

 

Aanrader verzekering

Er zijn helaas veel verzekeringen die niet helemaal eerlijk tewerk gaan. Bij deze verzekeringen staan allemaal kleine lettertjes in het contract.

Je kan bijvoorbeeld maar bij een beperkt aantal dierenartsen terecht. Of het is van tevoren niet bekend wat je zelf moet betalen.

Gelukkig zijn er ook verzekeringen die wel eerlijk te werk gaan. Wil je een betrouwbare dierenverzekering, bekijk dan deze dierenverzekering.

Tenslotte wens ik je veel geluk met je (toekomstige) huisdier.