Waarom zijn kamerplanten zo belangrijk

Veel mensen denken dat kamerplanten alleen decoratief zijn. Ze weten niet waarom kamerplanten zo belangrijk zijn. In deze blog lees je waarom kamerplanten zo belangrijk zijn.

Kamerplanten en gezondheid

De reden waarom kamerplanten zo belangrijk zijn: ze zorgen voor een gezond binnen klimaat. Dat is erg belangrijk, omdat mensen tegenwoordig steeds meer binnen leven en er wordt weinig geventileerd.

De lucht is in veel huizen nog ongezonder dan buiten. Vooral in de winter als er weinig gelucht wordt is dit probleem groot.

Je zou dit probleem kunnen oplossen door dure zuiveringsapparaten aan te schaffen, maar het kan ook veel goedkoper. Veel planten kunnen dit ook.

Planten zuiveren de lucht

Kamerplanten zuiveren de lucht. De ene plant kan dat beter dan de andere plant.In het algemeen zijn planten met grootte bladeren hiervoor geschikt, zoals de spatifilum (lepelplant).

Hoe zuiveren planten de lucht

Via de huidmondjes op de bladeren laten planten de (vervuilde) lucht binnen. Ze verwijderen de slechte stoffen en laten de schone lucht weer de ruimte in.

Planten halen co2 uit de lucht

Te veel co2 (koolstofdioxide) in de lucht is ongezond en kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Planten verwijderen co2 uit de lucht.

Hoe verwijderen planten co2 uit de lucht

Via de huidmondjes op de bladeren laten planten de lucht binnen. Door middel van fotosynthese zetten planten de co2 om in zuurstof. De schone lucht met zuurstof komt in de ruimte te recht.

Planten zijn goed voor de luchtvochtigheid

Planten absorberen vocht en geven en af. Hierdoor blijft het vochtgehalte altijd goed. In de winter is de lucht vaak droog. Dat komt door de verwarming. Planten geven dan vocht af aan de lucht.

Op dag met veel neerslag zal het binnen vochtig worden. Planten absorberen dan juist het vocht.

spatifilum

Afbeelding van HOerwin56 via Pixabay

Welke planten werken het beste

Grootte tropische planten met grootte bladeren werken het beste. Dit zijn vaak planten die van oorsprong uit het Amazonegebied

komen.

Zorg er wel voor dat je meerder planten in een ruimte zet. Eén plant is meestal niet genoeg. Zorg dus voor voldoende groen in huis.

Tip:

Ben je opzoek naar kamerplanten. Je kan planten tegenwoordig ook online kopen, dat is erg makkelijk. Een goede webshop waar je online planten kan kopen is Green-bubble. Alle planten die ze verkopen komen vers bij de kweker vandaan. Ik wil online kamerplanten bekijken