Zelf een kippenhok maken

Heb je kippen of wil je kippen gaan houden. Dan heb je natuurlijk een goed kippenhok nodig. Je zou dan een kant en klaar kippenhok kunnen kopen, maar het is Kippenhok bouwenveel goedkoper als je er zelf één bouwt.

Wist jij dat kippen langer leven wanneer ze zelf een herkenbare plek hebben waar ze tot rust kunnen komen? In een goed kippenhok zitten de kippen namelijk veilig tegen roofdieren en kunnen ze hun eieren leggen.

Hoe bouw je een kippenhok

Stap 1: Bepaal wat voor kippenhok je wilt

Voordat je begint moet je bepalen wat voor kippenhok je wilt. Dat hangt o.a. van het kippen ras en de ruimte die je hebt.

Stap 2: Ga opzoek naar de juiste bouwtekening

Als je weet voor kippenhok je zou willen. Ga dan opzoek naar een goede bouwtekening, want eigenlijk kan je zonder een goede bouwtekening geen kippenren maken.

Tip: Bekijk de kippengids. In de kippen gids zijn veel verschillende bouwtekeningen te vinden. De vele kippenren/hok bouwtekeningen bieden je de mogelijkheid om altijd de juiste tekening te vinden.

Stap 3: Bouw je kippenhok

Nu je de bouwtekeningen heb, kan je aan de slag.  Als je alle stappen van de bouwtekening volgt, dan lukt het jou ook.

Tip: Zorg dat je het juiste gereedschap in huis hebt, want goed gereedschap is het halve werk.

Stap 4: Verhuis je kippen naar het nieuwe kippenhok

Als je nieuwe kippenhok af is, dan kun je de kippen verhuizen naar het nieuwe hok. Laat je kippen altijd eerst wennen. Anders leggen ze een tijdje minder eieren.

Ik vind dat de kippengids de beste bouwtekeningen voor een kippenhok heeft. Bij elke tekening zit altijd een duidelijk stappenplan en een materialen lijst.

Als je net als mij veel geld wil besparen, bouw dan zelf je kippenhok met hulp van de kippengids.

Kippenhok