Zelf klussen in en rond het huis

Waarom zou je zelf klussen als je het ook kan uitbestedendoe het zelf

Dat is makkelijk te beantwoorden. Je bespaart er veel geld mee, alles gaat precies zoals jij het hebben wil en het geeft een kick als het gewenste resultaat behaald is.

Na het lezen van dit artikel klus jij voortaan ook zelf.

 Voor en nadelen van zelf klussen

 Voordelen:

  • Je bespaart veel geld als je zelf klust
  • Alles gaat zoals je wilt
  • Iedereen is trots op je

 Nadelen:

  • Niet alles lukt in één keer
  • Het kost je tijd

Stappenplan tot succes

Stap 1: Inspiratie op doen

Bedenk eerst wat je wilt doen. Dat begint met ideeën op doen. Zoek hiervoor op het internet. Een platvorm waar je makkelijk aan ideeën kan komen is Pinterest.

Stap 2: Maak een plan

Bedenk van tevoren goed hoe je de klus wilt aanpakken. Maak daarom een planning. Dit doe je, omdat sommige materialen zoals hout een tijdje moeten liggen voordat je ze kan gebruiken.

Stap 3: Verzamel informatie

Nu je weet wat je wilt, is het handig om informatie op te zoeken. Denk hierbij aan bouwtekeningen en uitleg video’s enz. Als je opzoek bent naar bouwtekeningen, dan raad ik je Freds Bouwtekeningen aan. Hier lees je later meer over.

Meet ook alles op en bekijk wat je nodig hebt.

Stap 4: Check of je een vergunning nodig hebt

Bij de meeste kleine klussen is dat niet nodig. Maar ga je bijvoorbeeld een schuur plaatsen, dan kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen.

Stap 5: Materiaal bestellen

Je kan nu bijna aan de slag. De meeste Materialen kan je gewoon bij de plaatselijke bouwmarkt halen.

Kijk ook of je het juiste gereedschap in huis hebt, want goed gereedschap is het halve werk.

Stap 6: Uitvoering

Als je alles hebt, dan kan je starten. Denk tijdens het klussen altijd aan de veiligheid. Maak er dus geen haast klus van.

Aanrader

Als ik zelf aan klussen ben, dan liep ik vroeger altijd te knoeien met slechte tekeningen. Ik was veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste tekeningen en uiteindelijke klopte de tekening toch weer niet. Herkenbaar?

Een jaar geleden heb ik Freds Bouwtekeningen ontdekt, sindsdien heb ik altijd de juiste bouwtekeningen bij de hand. Dat maakt het klussen zo veel makkelijker en leuker, omdat je veel minder frustraties hebt.

In het bouwtekeningenpakket zitten meer dan 10.000 professionelen tekeningen. Met zoveel bouwtekeningen hoef je nooit meer opzoek naar de juiste tekening. Al deze tekeningen zijn voorzien van een duidelijke uitleg en een materialen lijst.

Wil jij net als mij en meer dan 20.000 anderen. Een pakket waar je meer dan 10.000 goede bouwtekeningen kan vinden.

Schaf dan Freds bouwtekeningen aan.

Ga naar de bouwtekeningen