Zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn voor steeds meer mensen interessant, omdat je zonnepanelen nu ook kan huren. Door zonnepanelen te huren kan je ook met een klein budgetzonnepanelen huren genieten van zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren is interessant als je wel alle voordelen van zonnepanelen wilt, maar niet de financieel lasten. De grootse reden om zonnepanelen te gaan huren is dus om financiële reden.  Als je namelijk zonnepanelen huurt, dan betaal je een vast bedrag per maand. Je hebt dus zelf geen kapitaal nodig.

Je zou als je zonnepanelen wilt ook een lening kunnen afsluiten. Als je dat doet dan leveren zonnepanelen je meer rendement op. Een groot nadeel hiervan is: niet iedereen krijgt zomaar een lening en het kan invloed hebben op je BKR-registratie. Daarom is het huren van zonnepanelen voor mensen die er niet in kunnen investeren de beste optie.

Voordelen zonnepanel (algemeen)

  • Je verlaagt je energierekening
  • Nederland is een geschikt land, omdat de zon hier regelmatig schijnt en het is niet te warm
  • Je wekt schone energie op

Voordelen ten opzichte van zonnepanelen kopen

  • Geen investering nodig
  • Een vast maandbedrag
  • Je systeem werkt gegarandeerd (Gaat er iets stuk, dan lost de verhuurder dat op)
  • Je hebt er geen omkijken naar (Plaatsing en onderhoud wordt voor je geregeld, door de verhuurder.)

Nadelen ten opzichte van zonnepanelen kopen

  • De zonnepanelen leveren je op de lange termijn minder geld op.
  • Ze zijn niet van jou (Je huis wordt er niet meer waard van.)
  • Je hebt een contract, waar je iedere maand aan moet betalen.

Werking zonnepanelen

In een zonnepanelen zitten honderden zonnecellen. De zonnecellen in de panelen vangen zonlicht op en zetten dat om naar elektriciteit. Deze elektriciteit gaat via een kabel naar de omvormer. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op en in huis gebruiken we wisselstoom. Als de omvormer de stroom heeft ongevormd, dan kan je het gelijk gebruiken of je kan het terug gaan leveren.

Als je stroom terug levert, dan wordt het verrekend met wat je gebruikt. Lever je meer terug dan dat je stroom gebruikt, dan krijg je daar een vergoeding voor. (De vergoeding is afhankelijk van je energieleverancier.)

Een betrouwbare partij

Als je zonnepanelen wil gaan huren, dan heb je daar een betrouwbaar bedrijf voor nodig. Helaas zijn er veel bedrijven die tegen hele scherpe tarieven zonnepanelen aan bieden en dan vervolgens hun afspraken niet na komen.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die dat wel doen. Een voorbeeld hiervan is de Nuon (Vattenfall). Als je bij de Nuon je zonnepanel huurt, dan weet je zeker dat alles goed gereld is. Zij regel alles voor je, je hoeft alleen nog maar je dak ter beschikking te stellen.

Als je zonnepanelen wilt gaan huren, dan raad ik je aan om voor Nuon te kiezen. Klik op ik overweeg om zonnepanelen te huren.

(Als je bij Nuon een offerte aanvraag doet, dan zit je nog nergens aan vast.)

Lees ook Ervaring zonnepanelen